Vánoce - stíháme odeslat objednané do 14.12.2024 22:00h, tak prosím neotálejte. Díky moc, ať je to na pohodu pro vás i pro nás. Po tomto datu budeme odesílat také, ale negarantuje doručení do Vánoc.

K čemu jsou dobré pohankové slupky

150603_0150_Klara-vyrobky

Proč pohankové slupky?

Pohankové slupky jsou zajímavý přírodní materiál, a dávají se do polštářů a sedáků, protože jsou tvárné a přizpůsobí se tvaru Vašeho těla. Pohankové slupky mají díky své struktuře tzv. tvarovou paměť. Díky tomu pomáhají produkty z nich odlehčit pohybovému aparátu při spaní a odpočinku, při masážích, meditacích.

Při sezení na sedáku řada zákazníků prohlásila po dosednutí na sedák: „Jé, já sedím ale rovně“ „Jé, mě to narovnalo záda“.
Sedáky tak pomáhají k tomu, abychom seděli správně rovně, nehrbili se. Je to právě díky tomu, že sedací kosti se zaboří do sedáku tak jak potřebují, samy si regulují hloubu a velikost dolíčků, do kterých se zafixují. Slupky jsou pevné a nepropadají se jako například molitan, proto po dosednutí zůstáváte sedět na vrchu sedáku, vznikne tak pevná opora při sezení, ať už u pití čaje, relaxaci, meditaci nebo na kancelářské židli v práci. Doslova nás nutí sedět správně a rovně.

No a potom už stačí na sedáku sedět. Sedět nejenom na podlaze, ale i například na kancelářské židli.

Další dobrou vlastností pohankových slupek je, že dobře drží teplotu, takže se dají používat jako hřejivý nebo naopak chladivý obklad. V nahřáté verzi se používají polštářky plněné slupkami na bolesti zad a kloubů, suché teplo na menstruační bolesti, průdušky, dutiny atd. V chladné variantě potom na bolesti zubů, úrazy, při horečce atd.

Pohankové slupky mají další výhody, nepřijímají pachy a pro roztoče jsou neatraktivní.

Jak o výrobky naplněné pohankovými slupkami pečovat: V létě nechte vnitřní část (sypek) nahřát na slunci, v zimě vymrznout. Sluneční energie je ve slupkách kumulovaná. Vnější obal vyperete v pračce.

Pohankové slupky jsou přírodní materiál. Pocházejí z pohankového mlýna, který se zabývá zpracováním a mletím pohanky.

autor: Ing. Klára Patočková